MammaPrint i BluePrint genetski testovi su važni za liječenje ranog stadija raka dojke.

Šta genetsko testiranje znači za vas?

Prije nego je genetsko profiliranje postalo dostupno, odluke o liječenju karcinoma dojke donosile su se isključivo na temelju kliničko-patoloških faktora, kao što su: dob pacijentice, veličina i gradus tumora, zahvaćenost limfnih čvorova i status hormonskih receptora. Iako ih je važno uzeti u obzir, oni ne pružaju potpune informacije za terapiju raka dojke.

Na genomskom nivou, liječnici mogu ispitati aktivnost specifičnih gena u karcinomu kako bi odredili njegovu agresivnost odnosno rizik za povrat bolesti. Kombinacijom ovih podataka s kliničkim faktorima bolje razumijemo odlike svakog pojedinačnog karcinoma dojke i prilagođavamo individualni plan i terapiju za svaku pacijenticu.

Mammaprint and BluePrint GenoLab

MammaPrint i BluePrint rješavaju dva ključna pitanja

MammaPrint

Koje su šanse za povrat karcinoma?

BluePrint

O kojem tipu  karcinoma se radi?

Rezultati u roku 7-10 dana

>95% uspješnost analize MammaPrint + BluePrint

Pravovremene kliničke odluke

Kratko vrijeme obrade i analize uzorka omogućava da rezultati testova budu spremni ubrzo nakon postavljanja dijagnoze, prije prvog preoperativnog pregleda. Time je omogućen potpuniji pristup liječenju i na samom početku, podižući nivo povjerenja i sigurnosti pacijenta i liječnika tokom procesa liječenja.

Vremenski prikaz liječenja

Mammaprint timeline

Sve što trebate znati o vašem raku dojke.

Šta je genomsko testiranje?

Svaki rak dojke je genetski jedinstven. Genetski testovi omogućavaju razumijevanje raka na najdubljem mogućem nivou, te donošenje odluka o optimalnom načinu liječenja.

Prvo što biste se mogli zapitati nakon dijagnoze raka dojke je:
Koje su mi opcije?

Genomski testovi poput MammaPrint® i BluePrint® mogu pomoći vama i vašem liječniku da brzo pronađete prave odgovore. Oni daju precizne informacije o biologiji tumora, omogućavajući time planiranje najboljeg pristupa liječenju.

U saradnji sa:

Reference

1. Our tests. Agendia Inc. (2021). Retrieved November 19, 2021, from https://agendia.com/our-tests/.

2. For Patients. Agendia Inc. (2021). Retrieved November 19 2021, from https://agendia.com/for-patients/